CASE STUDY: JESPER PRÆSENGAARD

Jesper Præstensgaard, 50 år, konsulent i Boston Consultning Group og tidligere direktør for Asien i Mæersk.

“Faktisk var det min kone, som mente det ville være en god idé for mig at begynde på Mindjuice’s Ledercoachuddannelse, fordi det kunne udvikle mig personligt. Men jeg kunne egentlig ikke se, hvad jeg skulle med endnu en lederuddannelse. Jeg har været leder i 30 år, har en MBA og et utal af kurser og uddannelser bag mig.

Men hun blev ved med at sige, at der var mange ting, jeg endnu ikke havde lært. Herunder at lytte til andre mennesker. Jeg har det meste af mit liv opereret ud fra tesen om, at der findes smarte mennesker. Og så findes der mindre smarte mennesker. Den sidste gruppe er spild af tid at beskæftige sig med. Det var også den indstilling som fulgte mig en dag, jeg var til et vigtigt forretningsmøde, hvor der sad en række ret begavede mennesker og diskuterede nogle udfordringer. Som så mange gange før skar jeg igennem og fik fortalt selskabet, hvorfor ingen af deres løsninger duede. Jeg sablede dem simpelthen ned.

På vej hjem i bilen, gik det op for mig, at jeg måske i en alder af 50, alligevel havde noget at lære, siden jeg kunne lade det ske, at mit temperament var løbet af med mig, faktisk helt automatisk. Det eneste jeg havde fået ud af at det møde, var at få ret. Men ingen var blevet klogere.

På uddannelsen lærte jeg gennem forskellige tilstandsværktøjer at tøjle min utålmodighed. Jeg oplevede på egen krop, hvordan mennesker omkring mig blomstrede op, når jeg coachede dem frem for at sige, hvad de skulle gøre. Det har overrasket mig, hvor overbevisende Mindjuice-modellen er. Uanset hvem jeg taler med, så virker den.

Det gik også op for mig, hvorfor jeg det meste af livet har delt folk op i smarte og mindre smarte kategorier. Gennem arbejdet med Enneagrammet har jeg lært min egen personlighedstype at kende på ny. Enneagrammet er et persontypesystem, som i modsætning til de typologi-værktøjer, jeg har stiftet bekendtskab med, afdækker motiverne for, hvorfor mennesker gør som de gør – mere end at beskrive adfærden. Det synes jeg er interessant; at undersøge hvorfor jeg og andre gør, som vi gør. Jeg er drevet af at udrette og

skabe successer. Men hvis jeg på forhånd vurderer, at jeg ikke kan vinde eller er sammen med nogen, som jeg ikke tror kan vinde, så gør jeg det ligegyldigt, fordi jeg ønsker for alt i verden ikke at fremstå som en taber. Jeg fik øje på, hvordan det faktisk er et mønster mange steder, og hvordan det virker forhindrende i forhold til at kaste mig ud i spændende projekter eller udfordrende samarbejdsrelationer. Det har givet mig et helt nyt råderum at opdage omfanget af det.

 

-> Klik her for program og næste opstart på Ledercoach Uddannelsen

 

MINDJUICE

Nyhedsbrev

Visdom og trends indenfor selvudvikling
+ Invitationer til Special Events kun for abonnenter